Ekran değişikliği algılandı. Lütfen sayfayı yenileyin.
Tapu Takas Nedir?

Tapu Takas Nedir?

Tapu Takas, Takasbank ve Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü işbirliği ile hazırlanan gayrimenkul alışverişinde güvenli para transferi sağlayan bir uygulamadır. Bu uygulama alıcı ve satıcı arasında ki bir çok soru işaretini ortadan kaldırmaktadır. Temel anlamda gayrimenkul ile satış bedelinin eş zamanlı olarak el değiştirmesini sağlayan uygulamadır. Bir çok avantajı da beraberinde getirmektedir. Bunlardan bazıları, satıcı ve alıcı arasındaki dolandırıcılık şüphesinin ortadan kalkması, gayrimenkul bedeli nakdi taşıma ve çalınma, kaybolma riskinin kalkması gibi.

Tapu Takas Nasıl Çalışır?

1-İlk olarak satıcı www.taputakas.com.tr adresine girerek Tapu Müdürlüğünden alınan e-ödeme numarası ile sisteme giriş yapar.

2-Açılan Tapu Takas İşlemi sayfasında banka İBAN numarasını, gayrimenkulün tapu bilgilerini, satış bilgilerini girerek satış sözleşmesini okuyarak kaydeder.

3-Kayıt işleminden sonra satıcıya mesaj yoluyla alıcıya iletmesi gereken Takasbank referans numarası gönderilir.

4-Alıcı T.C. Kimlik numarası ve Tapu Müdürlüğünden alınan e-ödeme numarası ile sisteme giriş yapar.

5-Satıcının kendisine iletmiş olduğu TVS referans numarasını ve alıcı bilgilerini, İBAN numarası, satış bilgilerini girerek satış sözleşmesini okuyarak kaydeder.

6-Alıcıya mesaj yoluyla gayrimenkulün bedelini yatırabileceği İBAN adresi ve gayrimenkul bedeli gönderilir.

7-Bilgiler sistem tarafından eşleştirilir ve kontrol edilir. 

9-Para transferi gerçekleşir gerçekleşmez Takasbank satış bedelini bloke eder.

10-Son olarak Tapu Müdürlüğünde gayrimenkul alışverişi tamamlandığında bloke edilen bedel satıcıya gönderilir. Gayrimenkul alışverişi gerçekleşmezse bloke edilen tutar alıcı hesabına geri aktarılır.

23-09-2023 16:58:08